A avea o dietă echilibrată, bogată în vitamine, este un aspect esențial pentru a ne menține corpul sănătos, iar una dintre vitaminele-cheie pe care nu trebuie să uităm să o includem în acest proces este vitamina E, scrie www.exquis.ro.
Vitamina E este un compus antioxidant liposolubil, care ajută corpul să neutralizeze efectele care apar datorită oxidării grăsimilor.
Diverse studii medicale actuale au semnalat importanța pe care această vitamină o are pentru stoparea producerii radicalilor liberi, o metodă-cheie pentru prevenirea dezvoltării bolilor cronice și a îmbătrânirii.
De asemenea, vitamina E este un element vital pentru menținerea unui sistem imunitar sănătos. Acest puternic antioxidant mai este folosit și pentru prevenirea dezechilibrelor mentale degenerative precum demența și boala Alzheimer.
Semințe bogate în vitamina E
Diferite alimente care conțin vitamina E și care sunt indispensabile pentru menținerea sănătății sunt foarte ușor de procurat. Nu este necesar să gătim preparate complicate pentru a obține beneficiile vitaminei E. De exemplu, doar o porție de migdale (aproximativ 30 de grame) conține 7,4 miligrame de vitamina E. Se poate obține de asemenea vitamina E din uleiul și laptele de migdale. Pe de altă parte, alunele de pădure pot fi aperitivul perfect după o zi lungă de muncă, iar doar 28 de grame de alune de pădure conțin aproximativ 20% din cantitatea zilnică necesară de vitamina E.
Delicioasele semințe de pin, care pot fi adăugate la diverse salate sau paste, sunt o altă sursă bună de vitamina E și conțin aproximativ 2,6 mg din această vitamină (la 20 mg). Putem include aici și alte semințe crude precum cele de floarea-soarelui, de dovleac și de susan, care sunt surse bune de vitamina E. De fapt, doar un sfert de cană de semințe de floarea-soarelui ne oferă aproximativ 90,5% din totalul zilnic recomandat de vitamina E, aceste semințe fiind unul dintre cele mai recomandate alimente.