Teatrul Național „Eugene Ionesco” te invită la spectacolul „Căldura în noiembrie”. Este un spectacol despre dragoste, trădare, iubire , prietenie, dar și despre ceea ce ne doare cel mai mult – plecatul de acasă. Spectacolul se va juca sâmbăta, 20 noiembrie, la ora 18.30.
Nu există familie în Republica Moldova care să nu fie afectată de această problemă, vrei să capete un sens viața ta și pentru asta sacrifici multe lucruri. Teatrul nu dă răspunsuri la aceste întrebări, el vine să pună întrebări și deja de fiecare în parte depinde de alegerea pe care o va face.
Alex, un medic american cu renume mondial, se întoarce în orașul său de baștină, situat undeva pe litoralul Mării Negre, în Bulgaria, de unde a emigrat, mai bine zis a fugit, acum 40 de ani. În taverna unde și-a petrecut cei mai frumoși ani ai tinereții, el o întâlnește pe fosta lui iubită, Elena.
Aflăm din povestea lor despre împrejurările în care s-au iubit și s-au despărțit, calvarul prin care a trecut Elena și prețul pe care l-a avut de plătit ea pentru fuga lui Alex. Martori la toată povestea aceasta sunt doar proprietarul cârciumii, un Tânăr care a moștenit acest local de la tatăl său, împreună cu iubita sa, o Tânără energică și ambițioasă, care vrea cu tot dinadinsul să emigreze împreună cu alesul inimii în America.
Spectacolul durează două ore, fără pauză.
Biletele pot fi cumpărate pe iTicket.
Conform hotărârii Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică (CNESP) s-a decis declararea stării de urgență în sănătate publică la nivel național, începând cu 10 septembrie 2021 și până la 30 octombrie 2021. Astfel, în perioada 10 septembrie – 30 octombrie pe teritoriul țării noastre a fost declarată Stare de Urgență în sănătate publică. Persoanele cu vârsta mai mare de 18 ani care doresc să vină la spectacol vor trebui să prezinte unul din următoarele documente:
— certificatul de vaccinare împotriva COVID-19, cu schema completă de vaccinare (pe suport de hârtie sau în format digital), valabil după o perioadă de 14 zile de la finalizarea schemei de vaccinare;
— rezultatul negativ al testului RT-PCR, nu mai vechi de 72 de ore sau al unui test antigen rapid, nu mai vechi de 48 de ore;
— concluzia medicală ce confirmă că persoana a suportat COVID-19 în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi (șase luni);
— act confirmativ de prezență a anticorpilor anti-COVID-19, valabil pe durata a 90 de zile de la data efectuării investigației.
Sursa: diez.md