În anul marilor demisii, un CV care nu reflectă punctele forte în mod adecvat pentru recrutori și manageri nu te va ajuta niciodată să îți atingi obiectivele de progres în carieră. Iată cinci moduri sigure prin care poți să-ți realizezi CV-ul care să-ți aducă mai multe răspunsuri de la angajatori și chiar jobul la care visezi.
Reformatează CV-ul
Unul dintre cele mai importante lucruri pe care trebuie să le ai în vedere atunci când redactezi un CV este că atenția recrutorului sau managerului asupra documentului trimis de tine va fi de șase până la opt secunde. În medie, recrutorii alocă doar 7,4 secunde pentru a examina un CV. Pe masa lor (sau în inboxul lor) ajung zeci sau chiar sute de CV-uri, așa că ei nu vor avea niciodată timp să examineze de la cap la coadă absolut toate CV-urile pe care ei le primesc. Prin urmare, HR-ii scanează vizual foarte rapid CV-urile trimise de candidați și îi cheamă la interviu doar pe cei care au atras atenția, scrie Forbes.com.
Deci, CV-ul trebuie realizat cât mai simplu, concis, experiența și abilitățile să fie vizibile, în așa fel încât HR-ul să vadă rapid ce pregătire ai. Formatul este cel care contează aici, așa că ia în calcul să nu ai un CV plin de text, care să fie greu de citit. Asigură-te că folosești subtitluri și punctulețe pentru a împărți informațiile și pentru a le face mai ușor de citit.
Pune informațiile importante în primul sfert din pagină
Sfertul superior al CV-ului tău este secțiunea cea mai vizibilă atunci când un recrutor deschide documentul. Acest lucru presupune că trebuie să fie persuasiv și să le capteze atenția chiar din momentul în care îl deschid. Asigură-te că această secțiune include competențele tale de bază și rolul actual pe care îl ai. În acest fel, atunci când recrutorul începe să îți răsfoiască CV-ul, va vedea instantaneu că ești potrivit pentru poziție.
Asumă-ți noi responsabilități
Dacă simți că CV-ul tău nu are unele dintre cele mai solicitate abilități pentru locurile de muncă țintă sau poate că nu ai atât de multe realizări recente pe cât ți-ai dori, atunci ia în calcul să-ți asumi noi responsabilități. Discută cu angajatorul actual despre cum poți lucra și cum te poți implica în noi proiecte. Aici poți include inclusiv supervizarea unor noi angajați sau a unor interni.
Deprinde noi abilități
O modalitate de a-ți crește instantaneu gradul de angajabilitate și de a-ți face CV-ul să arate exxact așa cum trebuie este să înveți lucruri noi. Concret, ca să deprinzi noi abilități, ai putea să înveți să folosești noi soft-uri, poți să îți însușești noi practici de lucru de la distanță sau chiar să-ți îmbunătățești cunoștințele pe care le într-un anumit domeniu.
Ca mod practic, poți să urmezi niște cursuri, poți să mergi la numite workshopuri care să te ajute sau te poți uita inclusiv la tutoriale sau asculta podcasturi.
Elimină detaliile irelevante
Dacă ai avut o carieră lungă și stabilă și ai mai multe calificări la activ, e bine de știut că în timp, acestea pot deveni mai puțin relevante decât te-ai fi așteptat. Ce trebuie să mai știi este că acestea „ocupă” loc prețios din CV-ul tău. Cea mai bună abordare este să examinezi fișa postului și să vezi ce urmărește angajatorul, apoi să omiți orice informație care nu este relevantă sau necesară pentru acest rol.
Prin eliminarea oricăror informații învechite sau irelevante, unui recrutor îi va fi mult mai ușor să găsească informațiile relevante care demonstrează că ești potrivit pentru rolul la care ai aplicat.
Așadar, dacă ești în căutarea unui nou nou loc de muncă în acest an, ține cont de aceste sfaturi atunci când îți scrii CV-ul. În unele situații, se poate ca doar unul din sfaturile prezentate mai sus să îți fie de folos și să-ți aducă jobul pe care ți-l dorești.
sursa: ea.md