Zece „școli model” din Republica Moldova își vor moderniza laboratoarele de fizică, chimie, biologie și clasele de matematică, cu sprijinul financiar al Uniunii Europene.
Noul design al sălilor și laboratoarelor, precum și dotările moderne vor facilita utilizarea metodelor interactive de predare și vor permite includerea mai multor activități practice în lecții, reducând astfel ponderea teoriei în favoarea experimentelor, se spune într-un comunicat al PNUD Moldova, implicată în proiectul realizat împreună cu UNICEF.
„Creăm niște spații care ar stimula elevii să învețe mai bine și să obțină rezultate mai bune la învățare. Dorim să le oferim profesorilor un spațiu modular, flexibil, atractiv, care să le permită să utilizeze metode inovative de predare, să stimuleze inovația în educație și să atragă elevii și mai mult către aceste subiecte”, spune Ana Moraru, manager de proiect, PNUD Moldova.
Rețeaua Școlilor Model este un proiect al Ministerului Educației și Cercetării, care își propune să transforme câte o școală din fiecare raion al țării în „instituție model”.
Inițiativa este susținută de Banca Mondială, Uniunea Europeană, PNUD, UNICEF, Guvernul Poloniei, Norvegiei și alte organizații internaționale, precum și de mai multe companii private.