O cană de ceai la micul dejun poate fi modalitatea perfectă prin care îți începi ziua. Sănătos și gustos, ceaiul nu are cum să-ți facă rău. Dimpotrivă, te ajută să faci față cu brio sarcinilor de peste zi. Și pentru că ne place să adaugăm tot felul de arome în cana cu ceai, iată ce-ți propunem.
Ce mai poți pune în ceai în afară de miere sau zahăr?
Probabil și tu faci parte din categoria celor care adoră să pună puțină miere sau lămâie în ceai. Mierea a fost folosită ca îndulcitor natural cu mult înainte ca zahărul să-i ia locul în majoritatea alimentelor. Mierea atrage și reține umezeala, așa că poate fi folosită chiar și în rutina ta de înfrumusețare ca balsam de păr sau gel de duș, atunci când este amestecată cu alte câteva ingrediente. Iar sucul de lămâie poate fi folosit la prepararea dulciurilor preferate sau la curățenia în casă. Pe lângă aceste două ingrediente naturale, mai există o variantă foarte parfumată, de care orice gospodină este îndrăgostită.
Ceaiul de dimineață poate fi parfumat cu un ingredient pe care îl folosești foarte des la prăjituri, clătite, plăcinte sau mic dejun. Este vorba despre scorțișoară, condiment natural ce parfumează delicat orice rețetă sau băutură.
Deși unora le place să pună puțină scorțișoară pe felii de ovăz sau de mere, ceaiul de scorțișoară este o altă opțiune delicioasă, ce se prepară foarte simplu. Această rețetă ușoară necesită doar câteva ingrediente.
Cea mai simplă metodă de preparare a ceaiului de scorţişoară presupune adăugarea unei linguriţe de praf de scorţişoară în 235 ml de apă fiartă. Lasă amestecul la infuzat aproximativ 10 minute, apoi bucură-te de o aromă desăvârșită. Ceaiul poate fi consumat şi rece, este la fel de bun. În funcție de preferințe, poți adăuga zahăr, miere sau alţi îndulcitori. Un alt truc constă în adăugarea de lapte în ceaiul de scorțișoară. Poate fi băut seara, înainte de culcare.
O altă metodă de preparare a ceaiului de scorţişoară constă în fierberea unui beţişor de scorţişoară într-un ibric cu 250 ml de apă, timp de un sfert de oră. Desigur, poţi folosi şi pliculeţe cu ceai de scorţişoară, dar cel preparat cu praf sau baton are o aromă mai intensă.
Dacă preferi să omiți ceaiul, te poți bucura pur și simplu de apă caldă cu puțină scorțișoară. Poți încerca, de asemenea, să adaugi una sau două felii subțiri de ghimbir proaspăt în ceașcă, pentru un gust ușor picant. Pune puțin turmeric și piper negru, pentru un plus de aromă.
Sfaturi despre gătit și servire
Încearcă să adaugi lapte cald (sau o alternativă vegană, cum ar lapte de cocos, de migdale etc.), pentru o băutură mai cremoasă și îndulcește ceaiul după gust cu miere sau sirop de arțar înainte de servire.
Fapt amuzant: adăugarea sucului de lămâie în ceai îl va deschide la culoare. Urmărește cum se schimbă de la o culoare roșu-chihlimbar la o culoare galben-portocalie deschis chiar atunci când storci o lămâie.
Sursa: sinteza.org