Ana Capraru, în vârstă de 32 de ani, a activat timp de 10 ani în vânzări, iar de patru ani dezvoltă o afacere în turism în satul Cotihana, raionul Cahul, împreună cu soțul său. În iarna acestui an, tânăra a decis să participe la programul Digital Upgrade pentru a-și avansa cunoștințele privind transformarea digitală a afacerii.
„Digital Upgrade ne-a oferit o serie de soluții digitale pe care le-am implementat în afacerea noastră. Am organizat paginile de pe rețelele de socializare, am implementat planificarea activității pe termen scurt și lung. De asemenea, am învățat tehnici de securizare a informațiilor întreprinderii și am acumulat multe alte informații valoroase”.
Iar pentru că baza de odihnă pe care o gestionează nu avea un site web, Ana a aplicat și la programul de granturi mici din cadrul EU4Moldova: Startup City Cahul. Astfel, tânăra a devenit beneficiara unui grant pentru digitalizarea afacerii, datorită căruia și-a creat o pagină web.
„Pagina web este un instrument puternic în promovarea afacerii, însă întotdeauna am amânat crearea acesteia pentru mai târziu. Cu ajutorul cursurilor și a grantului oferit în cadrul proiectului Startup City Cahul, am reușit totuși să creăm acest site care ne-a simplificat activitatea și ne-a ajutat să ne dezvoltăm afacerea”.
Ana Capraru consideră că proiectul EU4Moldova: Startup City Cahul reprezintă o oportunitate excelentă pentru copiii și adulții din Cahul de a-și dezvolta competențele digitale.
„Existența acestui proiect este un beneficiu semnificativ pentru Cahul, deoarece oferă oportunități de dezvoltare a competențelor pentru oricine, indiferent de vârstă sau statut. Prin participarea la acest proiect, subiecte importante și necesare, pe care nu le cunoaștem în profunzime, sunt abordate în mod regulat, aducând astfel un plus de cunoștințe și informații valoroase comunității”.
Proiectul EU4Moldova: Startup City Cahul este implementat de ATIC și finanțat de Uniunea Europeană, în parteneriat cu Ambasada Suediei.