Ina Negruță stă la cârma la una dintre cele mai mari companii moldovenești exportatoare de miere de albine pe piața UE, anunță de Delegația UE în Republica Moldova.
Anual, compania Inei Negruța livrează circa 600 de tone de miere în Uniunea Europeană.
În timpul pandemiei Covid -19, compania a fost promovată și comercializată exclusiv online. Pentru a-și digitaliza afacerea, Ina Negruță a beneficiat de „Instrumentul de susținere privind digitalizarea IMM”, implementat de Organizația pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului cu susținerea UE.
Planul afacerii i-a venit Inei, în 2011 și a fost, la început, o idee comună cu un om foarte important în viața antreprenoarei. Ulterior, ea a decis, împreună cu tatăl, că e timpul să lanseze propria afacere. Așadar, acumulând experiență din compania precedentă, a lansat în 2015 compania Visapina-Impex SRL, care de fapt a fost un vis – al ei și al familiei de a lansa propria afacere, iar, Visapina, de fapt înseamnă – un Vis în Apicultură a Inei.
„Acordul de Liber Schimb a fost startul activității noastre. Anume Acordul a stat la baza inițierii exporturilor noastre în Uniunea Europeană. Așa s-a primit că în acea perioadă a fost o stagnare, după un embargo, care l-a avut Republica Moldova, iar Uniunea Europeană și-a deschis larg ușa către mierea moldovenească. A început să apară un interes sporit pentru produsul nostru și noi am constatat, analizând piața, că să exporți în Uniunea Europeană nu este atât de dificil, dacă respecți toate regulile Acordului de Asociere. Cel mai mare vis al nostru la moment este să exportăm producția noastră în Uniunea Europeană sau poate și în alte țări ale lumii ambalată la borcan. Mierea moldovenească este o miere foarte calitativă, apreciată cu înalte distincții la concursurile internaționale și considerăm că noi, producătorul, trebuie să fie acel care să primească și plus valoarea pe acest produs. Deoarece, la moment, cu regret, produsul nostru este ambalat sub un alt brand, dar nu sub brandul moldovenesc”, consideră Ina Negruță.