Aici timp de 6 luni Grupul de Inițiativă Locală (GIL) „Speranța” va organiza diverse activități, care au ca scopul de a implica atât băieți, cât și fete în activități sportive, dar și a promova importanța sportului în promovarea bunăstării mentale și fizice.
Acestea fac parte din proiectul „Tineri informați, instruiți și implicați – comună dezvoltată și prosperă”, implementat în cadrul Programului de granturi mici pentru inițiative locale, coordonat de Centrul Media pentru Tineri și este o componentă a proiectului EVA „Promovarea egalității de gen în raioanele Cahul și Ungheni”, finanțat de Uniunea Europeană și implementat de UN Women în parteneriat cu UNICEF.
GIL „Speranța” consideră că egalitatea de gen este o valoare care asigură, atât băieților, cât și fetelor, acces egal la oportunități și la exercitarea drepturile.
Membrii GIL „Speranța” afirmă că vor deveni un model de activism și implicare civică în promovarea egalității de gen, anume în domeniul sportului. Prin acest proiect ei speră că vor atinge următoarele rezultate: dotarea cu echipament sportiv pentru echipa de fete a gimnaziului, achiziționarea de inventar sportiv pentru desfășurarea antrenamentelor, dintre care menționăm: jambiere Sportika Seven, aparatori fotbal VIXEN, conuri (jaloane), antrenamente 38 cm cu găuri, Vaston gimnastica VIXEN 100cm, poartă pentru fotbal, plasă pentru minifotbal, panou baschet, cupa fotbal, mingi de fotbal, mingi de volei, mingi de baschet; instalarea a două aparate de fitness pe terenul de sport multifuncțional din curtea școli, care va duce la diversificarea antrenamentelor, elaborarea cu suportul colaboratorilor Federației Moldovenești de Fotbalși aprobarea a „Politicii de protecție a copilului în sport” (în special în jocul de fotbal). Aceasta va fi diseminată atât la nivel local, cât și în rândurile profesorilor de educație fizică din cele 44 de școli de cultură generală și trei școli sportive, din raionul Ungheni. Pe termen lung GIL „Speranța” își propun ca durabilitate a proiectului să organizeze la Mănoilești a unui turneu de fotbal, cu echipe de fete și băieți din diferite localități, numit „Cupa egalității”.
Coordonatoarea proiectului este Nicoleta Crudu.
Sursa: unghiul.com