Baia medievală tătărească, cea mai mare dintre cele trei băi urbane descoperite la Orheiul Vechi, a fost restaurată, iar Valul de apărare a fost reconstituit în baza documentelor istorice, potrivit unui comunicat al Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale.
De asemenea, a fost amenajată și dotată cu un sistem de iluminat modern calea de acces către Promontoriul Butuceni, dar și construit un centru multifuncțional de conferințe, care va servi și ca bloc administrativ al Rezervației.
Potrivit ministrului infrastructurii și dezvoltării regionale, Vladimir Bolea, prin aceste lucrări este valorificat patrimoniul național și potențialul turistic al regiunii.
„Restaurarea obiectivelor de importanță istorică, precum Baia medievală tătărească și Valul de apărare, înseamnă respect față de cultura și tradițiile noastre. Aceasta nu doar ne întărește identitatea, dar și transformă Orheiul Vechi într-un pol turistic de interes național și internațional”, a spus oficialul.
Lucrările le restaurare și amenajare au avut loc în cadrul unui proiect implementat de Agenția de Dezvoltare Regională Centru.